Iyengar Yoga uddannelse

iyengar yoga uddannelse, yoga uddannelse
Salamba Sarvangasana – Adjusting in chair shoulder stand

 

   

 

Uddannelsen til Iyengar yogalærer indebærer at stå i mesterlære og ikke blot at gennemføre et snævert træningsprogram. Det kræver engagement, en regelmæssig personlig praksis og et struktureret studium af undervisningsmetoder.

       “For a yogi, the body is the laboratory for perpetual experiment and research“      
       – BKS Iyengar

Hvad er mesterlære?

Når man er i mesterlære, arbejder man tæt sammen med en lærer, som fungerer som guide på ens personlige rejse mod at blive en moden, certificeret lærer.

Det tager tid og engagement at blive lærer. Der er ingen genveje til at blive certificeret Iyengar-yogalærer. Man kan ikke bare tage et kursus over et par weekender eller måneder.

Inden for Iyengar traditionen er det vores faste overbevisning, at forståelsen af yoga kræver langvarig praksis og et indgående kendskab til den yogiske tradition.

Vejen mod modenhed og indre vækst

Inden for Iyengar-traditionen betragter vi os selv som begyndere i de første år. I løbet af disse første års praksis får vi en forståelse for, at yoga er mere end bare træning. Yoga åbner en dør, som giver os mulighed for at se vores indre jeg uden de begrænsninger, som det moderne samfund lægger ned over os.

Inden for Iyengar traditionen føler vi, at det først er muligt at begynde at guide andre (undervise andre), når vi selv har en solid praksis. Man starter med at dyrker yoga for at få personlig oplevelse. Hvis man derefter finder ud af, at man har lyst til at undervise, skal man finde en mentor, som er villig til at tage en i lære og arbejde med en. Man arbejder tæt sammen med sin mentor i længere tid, før man bliver eksamineret som Iyengar yogalærer.

Mesterlæreprogrammet er baseret på hjemmestudier af anatomi og filosofi, en dybtgående praksis af asanaer og på deltagelse i ugentlige timer og workshops. Ud over dette står man i mesterlære som underviser og har regelmæssige samtaler med sin lærer. En Iyengar yoga uddannelse er en berigende rejse, der fører til sundhed og lykke. 

Iyengar-traditionen

BKS Iyengar (1918-2014) blev undervist i yoga af sin guru, T. Krishnamacharya, før han begav sig ud på sin egen rejse (bestående af selvstudier og opdagelser), som varede i mere end 80 år. BKS Iyengar var en intens og ihærdig yogadyrker og -lærer, som konstant lærte af sine egne fejl for at forbedre sin praksis og undervisning.

Iyengar-metoden, som den undervises i i dag, er blevet afprøvet, undersøgt, udviklet og tilpasset i omtrent 50 år, og den er nu verdensberømt for sine fremragende terapeutiske resultater. Efter BKS Iyengars død bliver Iyengar-yogaens metoder fortsat udviklet (via praksis, forskning, afprøvning og tilpasning) på
Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) i Pune i Indien.

Med en dyb forankring i den klassiske yogatradition var det BKS Iyengar livsmission at perfektionere og forstå virkningerne af yogastillinger (asanaer) og åndedrætsøvelser (pranayama). Grundigheden i hans forskning er i særklasse.

Forståelsen af, hvordan yoga relaterer til individet på et psykologisk og filosofisk niveau er afgørende inden for Iyengar traditionen. Det er vigtigt for alle, som ønsker at undervise i Iyengar-yoga, at forstå denne opmærksomhed på detaljen og forankringen i evidens og daglig praksis.

Det skal dog siges, at en uddannelse til Iyengar-yogalærer omfatter alle de forskellige grene af det yogiske system på en grundig og holistisk måde, således at man får et solidt fundament i sin praksis og sin undervisning.

For nyligt er Iyengar yoga læreuddannelsen blevet åben for alle, derfor vil varigheden af uddannelsen variere afhængig af den studerendes niveau. 

Kontakt os for at få flere oplysninger om en Iyengar yogalære uddannelse

iyengar yoga uddannelse, yoga uddannelse
R.I.M.Y.I, Pune receives the award for Best Yoga school in India from Indian Prime Minister, Narendra Modi.