Niveau-beskrivelser

niveau beskrivelser
Bharadvasana 2 – the advanced variation of a simple twist

         

“Never perform the asanas mechanically, the body stagnates.”                                                          BKS Iyengar

 

Beskrivelse af undervisningen

Når du går til yoga hos os, kan du uanset dit niveau forvente at blive mødt og udfordret både fysisk og mentalt. Vores mål er at hjælpe dig med at bringe dig selv lidt ud af din tryghedszone, på en måde, der langsigtet lader dig opbygge din styrke og dine evner.

Du vil aldrig møde den samme undervisning fra gang til gang, men meget vil gå igen. En klasse kan f.eks have fokus på skuldre og nakke, eller de stående asanas, eller måske er en hel lektion helliget restorative stillinger og pranayama.

Desuden har forskellige lærere forskellige tilgange til undervisningen og til kroppen. Ved at tage timer med forskellige lærere kan du få det samme emne belyst fra flere sider, og det vil berige og styrke din yoga praksis.

 

Niveauer

Introhold, blidt

En blid begyndelse på yoga. Vi bygger gradvist op imod enkelte stående stillinger i et behageligt tempo, vi laver enkelte siddende stillinger og drej og slutter af med restorative stillinger, viparita karani og andre enkle omvendte stillinger.

Dette hold er for dig:

 • hvis du ønsker en blid introduktion til yoga.
 • hvis du har fysiske begrænsninger og/eller mindre skader. 
 • hvis du har aldersbetingede begrænsninger.

Det er undervisning for begyndere, som nemt kan følges i op til ni måneder/et år. – Alle er velkomne.


Introhold

Introholdene er for begyndere og for dem, som ønsker at genopfriske deres praksis. Her begynder vi fra bunden og bygger op. Vi arbejder med stående stillinger og introducerer en lang række grundlæggende stillinger, heriblandt skulderstand. Dette skaber den rette balance mellem styrke, smidighed og stabilitet.

Dette hold er for dig,

 • hvis du ønsker en mere grundig introduktion til yoga.

Kan følges i op til ni måneder/et år. Forvent konstant arbejde. Alle er velkomne.


Niveau 1

Dette hold bygger på det, du har lært på introholdet. Du er også velkommen til at deltage, hvis du tidligere har dyrket andre former for yoga eller føler dig godt til rette i din krop. Her styrker vi fundamentet og introducerer stillinger inden for alle kategorier. Hovedstand og timing i skulderstand bliver introduceret.

Dette hold er for dig:

 • hvis du dyrker yoga regelmæssigt. 
 • hvis du har planer om at fortsætte en regelmæssig praksis.

Det er bedst at begynde efter tre til seks måneders regelmæssig undervisning. Alle er velkomne.


Niveau 2

På dette niveau går vi videre, og vi forventer, at du er bekendt med de grundlæggende principper inden for Iyengar yoga. Stillinger inden for alle kategorier praktiseres, og du skal have grundlæggende kendskab til hovedstand og skulderstand. Timing i alle stillinger introduceres.

Dette hold er for dig,

 • hvis du har dyrket yoga regelmæssigt i mindst et år, og hvis du har aftalt med din lærer, at du kan deltage.

Begynd efter mindst et års regelmæssig praksis. Spørg din lærer, om holdet er noget for dig.


Kvindehold

Kvinder i alle aldre og med alle forudsætninger er velkomne på dette hold.

Gravide er velkomne her.

Det er en blid introduktion til Iyengar-yoga, som begynder med restorative stillinger og efterfølges af en stående sekvens i roligt tempo eller andre blide øvelser. Vi arbejder på at skabe stabilitet i kroppen, og løfte energien.

Dette hold er for dig:

 • hvis du er kvinde.
 • hvis du søger en blid og balanceret praksis.

Du er også velkommen til at deltage, hvis du har fysiske begrænsninger, mindre skader eller aldersbetingede begrænsninger.

Ingen tidsbegrænsninger. Et hold for alle kvinder.


Hold for alle

Der er primært hold for alle i weekender eller i ferieperioder. På disse hold fokuseres der på en bred vifte af stillinger, så din praksis bliver udvidet uanset dit niveau. Skulderstand og hovedstand vil være en del af undervisningen.

Dette hold er for dig:

 • uanset hvilket niveau du er på.
 • hvis du gerne vil have en alsidig praksis.
 • hvis du gerne vil udfordres.

Ingen tidsbegrænsninger. Alle er velkomne.


Restorativ og pranayama

En ny tilgang til at hele og restituere kroppen.

Dette er et hold, som supplerer din yogapraksis med elementer, som hjælper dig til at øge din bevidsthed om åndedrættets og kroppens evne til at hele sig selv. Du vil lære restorative øvelser, som hjælper og støtter kroppen ved at lette kroniske spændinger og berolige nerverne. Du vil også blive introduceret til Pranayama, bevidst arbejde med udvidelse af åndedrættet.

Dette hold er for dig:

 • uanset hvilket niveau du er på.
 • hvis du er interesseret i en restorativ praksis.
 • hvis du regelmæssigt deltager i anden yogaundervisning.
 • hvis du er stresset eller udmattet.

Ingen tidsbegrænsninger. Alle er velkomne.

Læs mere om etikette i vores lokaler