B.K.S. Iyengar

iyengar yoga, yoga copenhagen, yoga nørrebro, yoga classes in english in copenhagen,

B.K.S Iyengar

B.K.S. Iyengar, (14 dec, 1918- 20 aug, 2014) mødte yogaen allerede som en ung dreng på 14 år. Han blev da sendt fra Bangalore til Mysore for at bo hos søsteren og dennes mand, Krishnamachar, der er kendt som grundlæggeren af Ashtanga Yoga. Iyengars helbred, som barn, var dårligt og Krishnamacharya foreslår ham at blive boende hos denne og søsteren for, gennem yogaen at finde styrke og sundhed.

Iyengar selv beskriver hans møde med yogaen som et stort vendepunkt i hans liv, det blev startskuddet til et liv med masser af dedikeret træning, undervisning, hårdt arbejde og personlig vækst. Et liv, hvis største og fornemmeste opgave blev at udbrede kendskab til yogaen til så mange som overhovedet muligt.

I 1943 bliver Iyengar gift med Ramamani, de bor i Pune og får 6 børn, 5 døtre og 1 søn.

Han blev i 1954 inviteret til Gstaad i Schweiz af violinisten Yehudi Menuhin og dette blev starten på udbredelsen af den yoga som efterhånden blev kendt som Iyengar Yoga, til vesten.

Siden er Iyengar Yogaen blevet et verdenskendt fænomen, praktiseret og elsket af mange over hele verden, i Vesten såvel som Østen. I 2004 var BKS Iyengar på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.